Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Fira de Santa Llúcia

La Fira de Santa Llúcia té lloc a la Rambla Nostra Senyora, generant un circuit comercial amb el carrer de la Parellada. La fira acostuma a començar a principis desembre, fins abans de Nadal.

La fira està conformada per parades de tot tipus. Per una part, hi ha les parades tradicionals de Santa Llúcia, amb venda d’avets i tot tipus d’elements florals decoratius i típics, parades amb figures per al pessebre i altres elements per complementar com ponts, pallers i rius fins a llums, cels, etc.

Per altra banda, la fira compta també amb parades d’artesania diversa (tèxtil, alimentació, cosmètica, fusta, bijuteria, joieria, estampació, etc), on es poden trobar tot tipus d’objectes originals, moltes vegades fins i tot personalitzats.

La fira es complementa amb una gran activitat per a visitants. Destaquen els tallers diaris per a infants, a càrrec de talleristes de la zona. Els tallers tenen lloc cada tarda de 17 a 19h, i els festius  o dies en què no hi ha escola també al matí, d’11.30 a 13.30h. L’oferta de tallers és molt variada i es treballen materials molt diferents (fang, cera natural d’abella, material reciclat, elements florals, fusta, jumping clay, etc). Els infants s’emporten un element decoratiu realitzat per ells mateixos. Us recomanem consultar les activitats al fulletó de Nadal.

A part de tallers, hi ha també diverses actuacions artístiques, com actuacions musicals, contes per a infants, demostracions, etc.

Programa de la Fira del 5 al 23 de desembre de 2023.

Accessibilitat