Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Campanyes als mercats

Cuinem les estacions^

El cicle de cuina 'Cuinem les estacions' consisteix en demostracions de cuina de temporada als mercats municipals. La campanya pretén posar en valor els aliments de cada estació de l’any, de temporada i de proximitat.

Són demostracions de cuina de plats originals amb productes característics de cada estació. Es cuinen primers i segons plats i la cuina va a càrrec de la cuinera vilafranquina Gemma Riera. Les sessions són participatives i es poden degustar els plats realitzats.

El cicle comprèn totes les estacions de l’any:

Let’s cook having fun! ^

L’Ajuntament de Vilafranca organitza de manera periòdica sessions de cuina en anglès per a infants. Let’s cook having fun (Juguem cuinant en anglès), s’imparteix per Kids& Us Vilafranca, dins el seu programa Little Chef. Està adreçat a infants de 3 a 6 anys i de 7 a 10.
L’objectiu és acostar la cuina als infants, de manera divertida i en anglès. Es treballa, de manera lúdica i mitjançant cançons, els noms dels estris de cuina, dels aliments, etc. Es pretén també posar en valor l’alimentació saludable, els productes de la terra i de temporada, valors que ens aporten els mercats municipals.

 

Vine a cuinar als mercats municipals!^

Des del Servei de Mercats de l’Ajuntament, es van organitzar diverses activitats de cuina adreçades a diferents públics, gratuïtes i que es van dur a terme als mercats municipals de Vilafranca:

  • Inicia’t a la cuina: Curs de cuina a càrrec del xef del Cigró d’Or, Oriol Llavina. Els curs constava d’una sola sessió de 2,5 hores, que es va dur a terme a la cuina del propi restaurant. En les sessions s’expliquen els pilars de la cuina catalana: el brou, la picada i el sofregit. A partir d’aquests pilars,  podem elaborar molts plats típics de la cuina del nostre país (arrossos, pastes, carns, peixos, etc). Pots trobar més informació en aquest document pdf.
     
  • Cuinem la tardor: Demostracions de cuina de tardor per a adults, als mercats municipals a càrrec de la cuinera vilafranquina Gemma Riera.  Es fan demostracions de primers i segons plats i seguidament es poden degustar.
     
  • Juguem cuinant!: sessions de cuina per a infants a partir de 4 anys, a càrrec de la Gemma Riera. De manera divertida, es cuinen plats que els infants es poden endur a casa. Un cop realitzat el curs, els infants obtenen un Diploma de Master Xef.

 

Xerrades sobre alimentació saludable^

Els Mercats Municipals són llocs de referència pel què fa a prodcutes alimentaris de qualitat proximitat i temporada, i per tant, d’alimentació saludable.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca s'han dut a terme dues xerrades sobre alimentació saludable al Mercat Municipal de la Carn.
Les conferències van anar a càrrec de les nutricionistes Ester Milà i Laia Mosella i trobareu més informació en aquest document pdf.

  • “Desmentim els mites sobre la carn”. Es va parlar sobre les racions recomanades de carn segons l’edat, els tipus de carn i embotit que s’aconsellen etc.
  • “Menús saludables per a tota la família”.  Consells sobre la dieta mediterrània, menús equilibrats, etc.