Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Mercats municipals

Vilafranca del Penedès compta amb dos mercats municipals ubicats als barris de Sant Julià i el Centre, que ofereixen un comerç de proximitat i de qualitat als seus visitants. Els mercats municipals tenen a l'avast dels consumidors un ampli ventall de productes, frescos i de temporada, i ofereixen un tracte professional i personalitzat.

Tant l’Ajuntament de Vilafranca com els mateixos paradistes dels mercats municipals treballem per tenir uns mercats moderns, de qualitat i adaptats a les necessitats dels clients/es. És per aquest motiu que s'han realitzat les reformes integrals dels Mercats Sant Salvador i La Carn, transformant-los en mercats moderns i amb un ampli horari adaptat a les necessitats del consumidor.

Mercat Municipal Sant Salvador^

El Mercat Municipal de Sant Salvador es  inaugurar  el 1983. Va ser rehabilitat íntegrament el 2001, i des d’aleshores compta amb parades de producte alimentari i un autoservei. El 2014 es va fer una reforma parcial, modernitzant-lo novament. El mercat té un aparcament soterrani, gratuït pels clients, 94 places de zona blava a l’exterior i aparcament per a bicicletes. 


El personal del mercat constitueix l'Associació de concessionaris del Mercat Municipal Sant Salvador.

Any de creació: 1983
Ubicació: carrer Francesc Macià i carrer Santa Margarida i Els Monjos. Barri Sant Julià
Horari comercial: de 9 a 21h
Oferta comercial:  El mercat compta amb 13 establiments, amb producte divers, de qualitat i de temporada:

Mercat Municipal de la Carn^

El Mercat de la Carn es troba en un edifici que data del s. XIX, recollit al POUM en el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric,  Artístic i Ambiental de Vialfanca. Va ser projectat per l'arquitecte Adrià Casademunt i Vidal. El mercat, que va ser inaugurat l'any 1882, originàriament es dedicava a la venda exclusiva de carn. El mercat de la Carn ha estat íntegrament reformat i va reobrir les seves portes l'abril de 2008, després d'un ampli porcés de reforma en què es va doblar la seva superfície construïnt una planta altell.

Any de creació: 1882
Ubicació: plaça del Vall del Castell i plaça de l’Oli.
Horari comercial: de dimarts a divendres de 8.30 a 13.30 i dijous i divendres de 17 a 20h. Dissabtes de 7 a 14h. El Restaurant ofereix dinars de dimarts a diumenge, i sopars de dijous a dissabte.
Oferta comercial:  El Mercat consta de set parades amb varietat de productes frescos i d'elaboració pròpia: Carnisseria S. QueraltóCarnisseria FerréCansaladeries i Xarcuteries AntonTerritori 27, L'Horta del rebost i Cerveses La Castellera. A l'altell del mercat  hi trobem el Restaurant El Cigró d'Or, que ofereix cuina de mercat d'alta qualitat, dinars i sopars, a la carta i menú diari.

A l'estiu del 2021, el mercat ha obert "La terrassa del Mercat", a la plaça de l'Oli.  La terrassa està gestionada per dos operadors del Mercat, Cerveses La Castellera i el Restaurant El Cigró d'Or, que ofereixen des d'esmorzars, aperitius, tapes i sopars de dimarts a diumenge, amb productes de degustació provinents majoritàriament del propi mercat. Productes frescos, de proximitat i de molta qualitat.  Terrassa del Mercat de la Carn

Fotografia: Jordi Canchales

 

 

 

Accessibilitat