Vilafranca del Penedès compta amb dos mercats municipals ubicats als barris de Sant Julià i el Centre, que ofereixen un comerç de proximitat i de qualitat als seus visitants. Als mercats municipals hi trobareu un ampli ventall de productes dequalitat, frescos i de temporada, i un tracte professional i personalitzat.
Tant l’Ajuntament de Vilafranca com els mateixos paradistes dels mercats municipals treballem per tenir uns mercats moderns, de qualitat i adaptats a les necessitats dels clients/es. És per aquest motiu que s'han realitzat les reformes integrals dels Mercats Municipals de Sant Salvador i La Carn.
Mercat Municipal Sant Salvador^
El Mercat Municipal de Sant Salvador es inaugurar el 1983. Va ser rehabilitat íntegrament el 2001, i des d’aleshores compta amb parades de producte alimentari i un autoservei. El 2014 es va fer una reforma parcial, modernitzant-lo novament. El mercat té un aparcament soterrani, gratuït pels clients, 94 places de zona blava a l’exterior i aparcament per a bicicletes.
El personal del mercat constitueix l'Associació de concessionaris del Mercat Municipal Sant Salvador.
Any de creació: 1983
Ubicació: carrer Francesc Macià i carrer Santa Margarida i Els Monjos. Barri Sant Julià
Horari comercial: de 9 a 21h
Oferta comercial: El mercat compta amb establiments de producte divers, de qualitat i de temporada:
Fruits Secs Torra | T. 93 890 42 40 |
Encarna i Xavi Carnissers | T. |
Llegums cuits Jané | T. 93 817 30 24 |
Forn de pa 4 Barres | T. 93 890 42 16 |
Carns Masó | T. 93 817 42 24 |
Ametller Origen | T. 663 25 83 67 |
Torni Ortiz Peixaters | T. 93 817 41 56 |
Herbolari i Dietètica M. Teresa i Encarna | T. 93 142 90 28 |
Xais d'Olèrdola | T. 93 890 20 99 |
Sushi Huo | T. 692 619 627 |
Pesca salada Trotonda | T. 93 124 04 70 |
La Paradeta Bar | T. 93 137 53 91 |
Mercadona Supermercat | T. 93 817 34 54 |
- 1 supermercat: Mercadona
Mercat Municipal de la Carn^
El Mercat de la Carn es troba en un edifici que data del s. XIX, recollit al POUM en el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric, Artístic i Ambiental de Vilafranca. Va ser projectat per l'arquitecte Adrià Casademunt i Vidal. El mercat, que va ser inaugurat l'any 1882, originàriament es dedicava a la venda exclusiva de carn. El mercat de la Carn ha estat íntegrament reformat i va reobrir les seves portes l'abril de 2008, després d'un ampli procés de reforma en què es va doblar la seva superfície construint una planta altell.
Any de creació: 1882
Ubicació: plaça del Vall del Castell i plaça de l’Oli.
Horari comercial: de dimarts a divendres de 8.30 a 13.30 i dijous i divendres de 17 a 20h. Dissabtes de 7 a 14h. El Restaurant ofereix dinars de dilluns a diumenge, i sopars de dijous a dissabte.
Oferta comercial: El Mercat consta de set parades amb varietat de productes frescos i d'elaboració pròpia:
Carnisseria S. Queraltó | T. 938 90 17 63 |
Cansaladeries i Xarcuteries Anton | T. 93 817 26 59 |
Cerveses La Castellera | T. 644 78 25 77 |
Restaurant El Cigró d'Or | T. 93 890 56 09 |
A l'estiu del 2021, després de la reurbanització de la plaça de l'Oli, es va obrir "La terrassa del Mercat", gestionada per l'operador del mercat "Cerveses La Castellera", que ofereix des d'esmorzars, aperitius, tapes i sopars de dimarts a diumenge, amb productes de degustació provinents majoritàriament del propi mercat. Productes frescos, de proximitat i de molta qualitat.
Fotografia: Jordi Canchales