Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Mercats municipals

Vilafranca del Penedès compta amb dos mercats municipals ubicats als barris de Sant Julià i el Centre, que ofereixen un comerç de proximitat i de qualitat als seus visitants. Els mercats municipals tenen a l'avast dels consumidors un ampli ventall de productes, frescos i de temporada, i ofereixen un tracte professional i personalitzat.

Tant l’Ajuntament de Vilafranca com els mateixos paradistes dels mercats municipals treballem per tenir uns mercats moderns, de qualitat i adaptats a les necessitats dels clients/es. És per aquest motiu que s'han realitzat les reformes integrals dels Mercats Sant Salvador i La Carn, transformant-los en mercats moderns i amb un ampli horari adaptat a les necessitats del consumidor.

Mercat Municipal Sant Salvador^

El Mercat Municipal de Sant Salvador es  inaugurar  el 1983. Va ser rehabilitat íntegrament el 2001, i des d’aleshores compta amb parades de producte alimentari i un autoservei. El 2014 es va fer una reforma parcial, modernitzant-lo novament. El mercat té un aparcament soterrani, gratuït pels clients, 94 places de zona blava a l’exterior i aparcament per a bicicletes. 


El personal del mercat constitueix l'Associació de concessionaris del Mercat Municipal Sant Salvador.

Any de creació: 1983
Ubicació: carrer Francesc Macià i carrer Santa Margarida i Els Monjos. Barri Sant Julià
Horari comercial: de 9 a 21h
Oferta comercial:  El mercat compta amb establiments de producte divers, de qualitat i de temporada:

Fruits Secs Torra T. 93 890 42 40
Cansaladeria Xarcuteria Búrdalo T. 652 073 732
Llegums cuits Jané T. 93 817 30 24
Forn de pa 4 Barres T. 93 890 42 16
Carns Masó T. 93 817 42 24
Ametller Origen T. 663 25 83 67
Torni Ortiz Peixaters T. 93 817 41 56
Herbolari i Dietètica M. Teresa i Encarna T. 93 142 90 28
Xais d'Olèrdola T. 93 890 20 99
Sushi Huo T. 692 619 627
Pesca salada Trotonda T. 93 124 04 70
La Paradeta Bar T. 93 137 53 91
Mercadona Supermercat T. 93 817 34 54

Mercat Municipal de la Carn^

El Mercat de la Carn es troba en un edifici que data del s. XIX, recollit al POUM en el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric,  Artístic i Ambiental de Vialfanca. Va ser projectat per l'arquitecte Adrià Casademunt i Vidal. El mercat, que va ser inaugurat l'any 1882, originàriament es dedicava a la venda exclusiva de carn. El mercat de la Carn ha estat íntegrament reformat i va reobrir les seves portes l'abril de 2008, després d'un ampli porcés de reforma en què es va doblar la seva superfície construïnt una planta altell.

Any de creació: 1882
Ubicació: plaça del Vall del Castell i plaça de l’Oli.
Horari comercial: de dimarts a divendres de 8.30 a 13.30 i dijous i divendres de 17 a 20h. Dissabtes de 7 a 14h. El Restaurant ofereix dinars de dimarts a diumenge, i sopars de dijous a dissabte.
Oferta comercial:  El Mercat consta de set parades amb varietat de productes frescos i d'elaboració pròpia:

Carnisseria S. Queraltó T. 938 90 17 63
Carnisseria Ferré T. 93 890 38 14
Cansaladeries i Xarcuteries Anton T. 93 817 26 59
L'Horta del rebost T. 93 338 80 07
Cerveses La Castellera -
Restaurant El Cigró d'Or T. 93 890 56 09

A l'estiu del 2021, el mercat ha obert "La terrassa del Mercat", a la plaça de l'Oli.  La terrassa està gestionada per dos operadors del Mercat, Cerveses La Castellera i el Restaurant El Cigró d'Or, que ofereixen des d'esmorzars, aperitius, tapes i sopars de dimarts a diumenge, amb productes de degustació provinents majoritàriament del propi mercat. Productes frescos, de proximitat i de molta qualitat.

  Terrassa del Mercat de la Carn

Fotografia: Jordi Canchales

 

 

 

Accessibilitat