Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acollirà dissabte Catalunya Summit, el primer congrés d’emprenedoria i innovació per als joves de Catalunya

02 de maig de 2022

Vilafranca del Penedès serà la seu aquest dissabte 7 de maig d’una jornada adreçada a joves amb idees i ganes d’emprendre que estiguin interessats en tenir un major coneixement sobre emprenedoria, innovació i esperit empresarial. L’esdeveniment, anomenat Catalunya Summit està organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca i per Tandenn, una associació sense ànim de lucre que promou l'emprenedoria local com a catalitzador econòmic, creant espais i fòrums d'intercanvi d'idees i generant continguts que fomentin la innovació empresarial i l'emprenedoria.

Aquesta primera edició del Catalunya Summit tindrà lloc durant tot el dia entre el Fòrum Berger Balaguer i l’Enològica de Vilafranca. S’hi espera la participació de fins a 250 futurs emprenedors i emprenedores procedents d’arreu de Catalunya que prendran part en els tallers i conferències impartits per referents del món empresarial i de la innovació de la talla de Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, i Xavier Verdaguer, fundador d’Imagine Creativity Center, que parlarà d’actitud emprenedora amb casos d'èxit reals de joves emprenedors.

La jornada s'ha organitzat en sessions i dinàmiques que es faran de forma simultània perquè els assistents triïn segons els seus interessos i motivacions. Els joves podran participar en 5 sessions destinades a startups i emprenedoria, 5 sessions sobre innovació i 5 tallers de metodologies i tendències. Les diferents activitats i ponències estan estructurades de manera que cada participant es pugui fer el seu programa a mida segons els seus interessos per aprofitar al màxim el temps i preguntar directament als ponents. A més, la jornada s’iniciarà amb una masterclass i es clourà amb un Pitch Competition, és a dir, un concurs en el qual s’exposaran 6 projectes innovadors seleccionats d’entre els participants de tots els centres educatius de Catalunya. El Catalunya Summit s’adreça principalment al col·lectiu entre els 15 i els 25 anys, però no hi ha límit d’edat. El límit d’inscripcions s’estableix en 250 participants i amb un preu simbòlic de 5€.

Oferta cultural i lúdica

Durant tot el dia, famílies, amics i acompanyants de les persones inscrites al Catalunya Summit podran gaudir d’una àmplia oferta lúdica i cultural a Vilafranca del Penedès, organitzada pel Servei de Turisme de l’Ajuntament i l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, i podran comptar amb allotjament a l’Alberg Municipal amb importants descomptes.

Visites al Vinseum, a la Casa de la Festa Major, a Cal Figarot-Castellers de Vilafranca, als campanars de Santa Maria i de la Trinitat i tastos de vins, a banda del Camí del Vi, entre d’altres, són algunes de les activitats organitzades per descobrir Vilafranca el dia 7 de maig. El Catalunya Summit serà visible amb senyalització publicitària durant tot dissabte davant dels edificis on tindran lloc activitats paral·leles, al carrer la Parellada i entre els edificis del Fòrum Berger Balaguer i l’Enològica.

El Catalunya Summit té vocació de celebrar-se anualment a Vilafranca i que la ciutat sigui un punt de referència i de trobada de l’ecosistema de la innovació i l’emprenedoria a Catalunya.

L’esdeveniment compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, la Fundació Pinnae, el Centre d’Ensenyaments Tècnics del Penedès, XTA (Xarxa de Telecomunicacions Alternativa) i Link up, així com el suport i la col·laboració del Departament d'Educació de la Generalitat Catalunya i d’una vintena d’empreses i entitats del territori.

El Catalunya Summit està organitzat per Tandenn.org, associació no lucrativa d'emprenedors/es i innovadors/es Penedès Garraf, i per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i tota la informació i inscripcions es pot trobar: www.catalunyasummit.cat

Per a més informació: [email protected]

Accessibilitat