Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Presentació de la campanya contra el malbaratament alimentari, “A Vilafranca, som gent de profit.”

24 de gener de 2018

L’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf han engegat una campanya contra el malbaratament alimentari. Aquesta campanya ha estat organitzada a través d’un treball transversal entre els serveis de Salut i Consum, el de Solidaritat i Cooperació, i el de Promoció Econòmica –Comerç i Mercats-, juntament amb la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf, i amb la col•laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, Mans Unides, el Rebost Solidari, la Diputació de Barcelona i el Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès. 
La campanya, que es desenvoluparà sota el títol, “A Vilafranca, som gent de profit”, es realitzarà entre els mesos de febrer i abril, amb l’objectiu de conscienciar a la població de la gran quantitat de menjar aprofitable que acaba a les escombraries i promoure hàbits de consum més responsables.
Entre els diversos actes que s’aniran duent a terme, hi haurà exposicions, tallers per al públic en general i tallers per als centres educatius, col•loquis, etc. A més una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de la població que s’han adherit  a la proposta. Aquests establiments disposaran d’informació sobre l’aprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de normalitzar aquest gest tant estalviador.
A Catalunya, un estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha posat xifres i ha dimensionat el malbaratament en unes 260.000 tones anuals. Això equival a 34,9 kg per habitant i any, un 7% de les adquisicions de menjar sòlid. Bona part d’aquests aliments es llencen a les llars, comerços i restaurants.
La presentació de la campanya ha anat a càrrec de les regidores de Salut i Consum i Solidaritat i Cooperació, Anna Doblas i Montse Arroyo, i el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, a més dels representants de la Mancomunitat, Mans Unides, i el Rebost Solidari.

Accessibilitat