Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pere Regull: “Les Fires de Maig s’han mantingut en temps de crisi i a partir d’ara hem d’anar amunt”

19 de maig de 2018

L’Alcalde inaugura el certamen amb presència de 130 expositors i uns 7.500 m2 d’exposició.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de membres de l’equip de govern i del consistori, autoritats i alcaldes i alcaldesses de la comarca, ha inaugurat aquest matí les Fires i Festes de Maig o dels Enamorats de Vilafranca, la tradicional fira multisectorial de referència de la capital de l’Alt Penedès, amb la presència de 130 expositors de diferents àmbits com l’automoció (32%), la maquinària agrícola (9%), el comerç i serveis (42%) i el teixit associatiu (9%). El món del vi i la gastronomia (8%) també hi seran presents en una fira que és un gran reflex de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori. Tot plegat amb una superfície d’uns 7.500 m2.
Després del tall de la cinta inaugural, en què també hi ha estat present l’economista Miquel Puig, que ha pronunciat la conferència inaugural a l’Auditori municipal, la comitiva ha fet el tradicional recorregut per tots els estands de recinte firal. En declaracions als micròfons de Ràdio Vilafranca, Pere Regull ha dit que les Fires són “l’aparador de l’economia penedesenca. S’hi pot trobar de tot: automoció, comerç, maquinària agrícola, parament de la llar... En automoció som el 2n saló més important de la província després del Saló de l’Automòbil de Barcelona, que enguany no es fa. És a dir que enguany som el referent més destacat en aquest àmbit amb 24 marques presents”.
L’alcalde també ha destacat la presència del sector del comerç i dels serveis. “El sector de la construcció s’està revifant i això dóna feina a molta gent. El parament de la llar s’està revifant. La gent no s’ho pensa però a l’Alt Penedès el sector industrial és el més potent de la vegueria, per davant del Garraf, del Baix Penedès i de l’Anoia”, ha afirmat Regull, que destacava que tan important és la venda directa, que es va plasmar l’any passat en 160 vehicles venuts, com l’indirecta, que es materialitza en els dies posteriors a les fires.
L’alcalde ha finalitzat posant èmfasi en la revifalla de l’economia. “Les Fires de Maig s’han mantingut en temps de crisi i a partir d’ara hem d’anar amunt. Ens en vam sortir i ara hem de gaudir de la bonança. Si el sector privat tira, les Fires sempre seran necessàries”, deia Pere Regull.

Accessibilitat