Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Mercat de Flors de Tots Sants

25 de octubre de 2022

Arran de la festivitat de Tots Sants amb les tradicionals visites als cementiris, l’Ajuntament de Vilafranca té previst reforçar els horaris i els serveis per facilitar a la ciutadania l’assistència al recinte del cementiri en unes dates tant assenyalades. El dispositiu l’ha explicat aquest matí el regidor de Governació, Miquel Medialdea, en roda de premsa al mateix cementiri.

Tot i que enguany ja no hi ha restriccions sanitàries, des de l’Ajuntament es recomana, per evitar aglomeracions, que les visites al recinte del cementiri es facin de manera esglaonada al llarg de tota la setmana vinent i fins al mateix dia 1 de novembre. L’horari del cementiri entre el 24 d’octubre i l’1 de novembre serà cada dia de les 9 a les 18h, de forma ininterrompuda.
Com és tradicional els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, hi hauran instal·lades parades de venda de flors i elements florals especials com rams, centres, corones etc, a la plaça del Pedró, situada prop del cementiri. L’horari de venda serà de 9h a 18h.

També enguany es tornarà a fer la pregària del dia dels difunts el 2 de novembre, a les 17h, davant la capella del Cementiri.

Millores al cementiri
D’altra banda, el regidor de Governació, Miquel Medialdea, també ha anunciat el proper inici a final d’any de l’obres de consolidació de la capella del Cementiri. En aquesta edificació, declarada bé cultural d’interès local i que porta tres anys tancada per l’aparició d’unes esquerdes en el seu interior, ben aviat s’hi farà una important intervenció consistent en la reparació i el reforç estructural. Aquest projecte s’executarà després d’haver fet un estudi arquitectònic profund. Les obres tenen un pressupost  de 122.666,86€.

Medialdea també ha anunciat que properament ja estaran a disposició 40 nous cineraris per dipositar cendres de persones difuntes al cementiri. El regidor indica que "aquest servei actualment no es podia oferir, ja que s’havien esgotat. Les persones que tinguin cendres de familiars guardades a casa, a partir d’ara en podran sol·licitar".

Finalment, el regidor ha presentat una prova pilot de pavimentació al 3r recinte del cementiri per facilitar la mobilitat i accessibilitat de persones i escales o altres estris. "El cementiri de Vilafranca és un espai patrimonial i farem la prova pilot en un dels recintes. L'objectiu és, en funció de la prova pilot, estendre la millora de la pavimentació del ferm als altres recintes del cementiri" ha explicat Miquel Medialdea.

  

Accessibilitat