Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les primeres Fires de Maig Virtuals de Vilafranca freguen les 30.000 visites

25 de maig de 2020

Les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, que enguany s’han celebrat per primera vegada virtualment entre divendres 22 i diumenge 24 de maig al web firesdemaig.cat, han obtingut més de 29.700 visites (Font: Google Analytics). 

Les primeres fires multisectorials virtuals fetes a Catalunya es van iniciar amb la conferència inaugural d’Emili Duró. Sota el títol “No s’hi val a rendir-se”, la conferència pronunciada per Emili Duró a través de Zoom i retransmesa en streaming per Youtube va reunir 637 persones que van poder gaudir al llarg de tot divendres de la visió positiva de la vida i l’adaptació al futur que proposava.

Els 118 expositors participants, repartits en 6 pavellons virtuals, varen poder presentar els seus productes i serveis, interactuant amb els visitants a través dels canals individuals de videoconferència a través de la plataforma Jit.si.

Durant els tres dies de fires, s’han dut a terme 48 activitats i presentacions als 3 espais de les Fires (Espai Demo, Espai JugaFira i Espai Enogastronòmic) amb una participació total de 1.584 persones.

En el pavelló de Maquinària Agrícola s’ha fet un sorteig de 1.000€ entre els compradors que han iniciat la compra a les Fires de Maig Virtuals. Un total de 28 persones varen formalitzar la butlleta electrònica. Ell guanyador del sorteig ha estat Josep Maria Vallès Borràs, de la Bisbal del Penedès, que va efectuar una compra a l’empresa Motor Albet.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Joan Manel Montfort, s’ha mostrat satisfet pels resultats de la fira. “Són resultats que s’han de valorar amb prudència perquè cal veure l’impacte econòmic que s’ha generat en els expositors, però crec que s’han complert expectatives i hem aconseguit l’objectiu que fossin unes fires que projectessin al màxim possible el nostre territori i l’ampli ventall econòmic”, ha afirmat Montfort. El regidor no ha descartat que en el futur unes fires presencials es puguin combinar amb unes fires “virtuals” a la xarxa. “Això ha vingut per quedar-se. Potser l’any vinent podem obrir unes fires virtuals 15 dies abans perquè la gent vagi veient ofertes i promocions, s’engresqui i després es vagin tancant els acords durant els dies de Fires. És una opció”, ha explicat Joan Manel Montfort.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha posat èmfasi en el fet que aquestes fires virtuals han esperonat el comerç i les empreses locals “a introduir-se en el món digital, ja que pot suposar un aparador que pot generar ingressos. Les fires han estat una experiència per a molts d’ells, independentment de les vendes que s’hagin assolit. Només el fet que unes 30.000 persones hagin visitat aquestes Fires de Maig virtuals per si mateixa ja és una molt bona dada”.

Teniu disponible material gràfic de les Fires de Maig 2020 al següent enllaç.

Accessibilitat