Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les persones centren la imatge de les Fires i Festes de Maig 2018

10 de abril de 2018

Aquest dilluns s’ha presentat la que serà la nova imatge que comunicarà la celebració de les Fires i Festes de Maig de Vilafranca els dies 18,19 i 20 de maig propers. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, que estaven acompanyats per diferents membres de la Comissió de Fires.

El regidor Montfort ha destacat la imatge “entrada en les persones, per refermar que és la gent la que fa possible les fires, tant els expositors com els visitants”.  El regidor ha recordat que es va fer una convocatòria pública a una sessió fotogràfica per tothom qui volgués oferir la seva imatge per a les fires i a la qual es van presentar més de 40 persones de totes les edats. Amb diferents fragments dels rostres d’aquestes persones s’ha elaborat un collage que centrarà la comunicació exterior de la Fires. Aquest collage s’acompanya de colors càlids i primaverals que aconsegueix vistositat. “L’epicentre de la imatge d’enguany és la gent. Amb el lema Tu fas les Fires de Maig, es fa una crida a la participació”, ha dit Montfort.

El regidor també ha avançat algunes dades pel que fa a l’ocupació de l’espai firal. Així, 90 empreses ja han formalitzat la seva participació i una trentena estan en vies de fer-ho. Un 81% són empreses que repeteixen. Per tant, la fidelització dels expositors és molt destacable. Mentre que un 19% són nous expositors. Joan Manel Montfort també ha desvetllat que la conferència inaugural de les fires, divendres 18 de maig, anirà a càrrec de Xavier Berneda, conseller delegat de Bern2Run, holding empresarial que engloba totes les societats de la coneguda marca Munich, i que l’Espai Demo, per facilitar que empreses presents a les Fires puguin presentar les seves novetats i productes, i que l’any passat estava a la Fassina, enguany serà al mateix Pavelló Firal.

Per cloure, l’alcalde Pere Regull ha recordat que les fires i mercats “són en l’ADN de Vilafranca. Des dels seus orígens, ha estat una cruïlla de contactes entre ciutadans. Les Fires responen a l’interès dels sectors econòmic i administratiu per tenir un punt de confluència per llançar els productes de la zona. Si veiéssim la quantitat de gent que es beneficia directa i indirectament de les fires, quedaríem esgarrifats”. Per Regull, la irrupció del comerç per Internet també ha de ser un moment “per reflexionar sobre quin plus es pot oferir des del comerç enfront a la xarxa”.

L’alcalde també ha agraït al sector privat que “hagi estirat el carro en els anys de crisi i ara encara ho estigui fent. Ara que per primera vegada es nota una revitalitació econòmica en forma de més activitat i més llicències, és just fer un reconeixement”. Tant Regull com Montfort han destacat que les Fires de Maig de Vilafranca no són una fira multisectorial més de les que es fan a Catalunya, sinó que té trets diferencials. “L’exposició d’automoció a les Fires de Maig és la més important de Catalunya després del Saló de l’Automòbil de Barcelona, l’exposició de maquinària agrícola és de les més importants del país i el sector del vi hi és ben present”, ha dit el regidor.