Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les Fires de Maig virtuals, una aposta per a la reactivació econòmica del territori

20 de maig de 2020

118 expositors i un gran nombre d’activitats del 22 al 24 de maig al web Fires de Maig.

Aquest proper cap de setmana, divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24 de maig, se celebrarà una edició 100% online de les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès. En una trobada amb els mitjans celebrada a la sala de premsa de la pàgina web firesdemaig.cat, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, han presentat “les primeres fires multisectorials virtuals que s’han celebrat mai a Catalunya”, tal com afirmava el mateix Montfort.

118 expositors i principalment de Vilafranca i del Penedès

El regidor ha explicat que les Fires de Maig Virtuals han despertat l’interès de 118 expositors, que es distribueixen “seguint l’estructura tradicional de les fires però a través d’una web, amb pavellons online per cada sector i estands individuals en format web per cada expositor”. Montfort ha destacat que el nou format virtual ha permès apropar-se a empreses, comerços i serveis que tradicionalment no participaven a les Fires, com ara petits comerços, i empreses de serveis, sobretot d’àmbit local (31 dels 32 nous expositors són de Vilafranca). “Aquest fet també ha propiciat que el percentatge d’expositors de Vilafranca i de l’Alt Penedès arribi fins al 88% del total d’expositors, quan el 2019 era un 78%”, comentava el regidor.

Els visitants i els expositors de les Fires de Maig Virtuals podran comunicar-se utilitzant les últimes tecnologies en comunicació online com ara Zoom, Jit.si o Whatsapp. Com en unes fires convencionals serà rellevant el gran nombre de descomptes i promocions que oferiran els expositors. Grans descomptes per exemple en vehicles, en articles de la llar com ara matalassos, en habitatges o fins i tot en maquinària de desinfecció, seran una oportunitat per a tothom qui visiti el web firesdemaig.cat.

Una web plena d’activitats

Joan Manel Montfort ha posat èmfasi també en les diverses activitats, presentacions i formacions a través de tres espais: l’Espai Demo (21 activitats), amb videoconferències interactives d’expositors i d’entitats en format píndola de 30 minuts al zoom; l’Espai JugaFira amb 19 activitats lúdiques i formatives per els joves i els més petits a través de sales de zoom i l’Espai Enogastronòmic: 8 activitats entre tastos, xerrades i presentacions a través de zoom i Instagram Live.   

Montfort ha remarcat la conferència inaugural que realitzarà el reconegut conferenciant Emili Duró (divendres 22, a les 9.15h a l’Espai Demo), i la presència, un any més, de RTV Vilafranca i Penedès TV, que oferiran una programació especial que s’adaptarà al format online de les fires, amb tertúlies, presentacions i debats.

Una eina per continuar venent els productes

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha recordat que les Fires de Maig no són “un caprici de l’Ajuntament. Les hem fet virtuals pels condicionants de la pandèmia, però sobretot pel suport del sector privat, que és el que n’ha de ser el motor. Amb l’administració al costat, com sempre”. Per Regull, les Fires de Maig en format virtual han de ser una eina perquè el sector comercial del territori “pugui continuar venent els seus productes i ampliar la seva capacitat d’interacció i relacions comercials amb clients d’altres territoris”. Malgrat els dubtes inicials en el moment de tirar endavant les fires virtuals, l’alcalde s’ha mostrat molt satisfet del 118 expositors assolits. “En aquest moment és fonamental que hi hagi moviment econòmic, perquè voldrà dir més qualitat de vida i més gent que tindrà feina i no haurà de recórrer al suport de l’administració per sortir-se’n de la crisi”, reblava l’alcalde.

*Teniu disponible material gràfic de les Fires de Maig 2020 en aquest enllaç.

Accessibilitat