Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les Fires de Maig 2018 es presenten amb 3 dies plens d’activitats per a tots els públics

09 de maig de 2018


La conferència inaugural, divendres 18 de maig a les 9.30h, anirà a càrrec de l’economista Miquel Puig que parlarà de “L’economia en un moment extraordinari”
 
El cap de setmana del 18, 19 i 20 de maig, Vilafranca del Penedès viurà una nova edició de les centenàries Fires i Festes de Maig, anomenades també Fires dels Enamorats. La presentació de la convocatòria d’aquest any s’ha fet aquesta setmana, amb la presència de l’alcalde vilafranquí, Pere Regull; del regidor de Promoció econòmica, Joan Manel Montfort, i representants de la Comissió de Fires. Destaquen la fidelització a la fira,  amb un 81% dels expositors de la comarca de l’Alt Penedès, prop de tres quartes parts ja han participat en edicions anteriors de la fira.
 
Les Fires de Maig de Vilafranca són una mostra multisectorial de referència a Catalunya, amb la presència de 130 expositors de diferents àmbits com l’automoció (32%), la maquinària agrícola (9%), el comerç i serveis (42%) i el teixit associatiu (9%). El món del vi i la gastronomia (8%) també hi seran presents en una fira que és un gran reflex de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori. Montfort indicava que “creiem que les Fires seran exitoses pel nombre d’expositors i per la bona rebuda que estem tenint” i, en la mateixa línia, l’alcalde Pere Regull afegia que “les fires encara són útils, perquè es mantenen com el gran aparador de Vilafranca i la comarca. Generen moviment econòmic i atrauen públic”.
 
3 dies d’activitats per a tots els públics
Les Fires i Festes de Maig completen la seva oferta amb un programa d’activitats paral•leles com les Jornades Empresarials, el Laboratori d’innovació ciutadana que reflexionarà a l’entorn de l’enoturisme o l’espai Demo, que aquest any s’ubica dins del recinte firal amb un total de 22 xerrades i presentacions programades.
 
Per als més petits, es disposa de nou l’Espai Jugafira, amb tallers gratuïts guiats per monitors del Casal de Vilafranca, ubicat a la zona entre pavellons, i l’Espai menuts per a infants de menys de 6 anys. El Capità Vitamines també tindrà estand a les Fires i es preveuen diverses activitats proposades pels expositors, organitzades al seu estand, i que es poden consultar al programa, disponible al web http://firesdemaig.vilafranca.cat
 
Conferència d’inauguració
La inauguració de les Fires i Festes de Maig serà el proper divendres 18 de maig, a les 11h, acabada la conferència inaugural que aquest any pronunciarà l’economista Miquel Puig. Puig parlarà de L’economia en un moment extraordinari a les 9.30h a l’Auditori Municipal de Vilafranca. L’entrada és gratuïta, amb inscripció prèvia al web de les Fires de Maig.

 

Accessibilitat