Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca recull el premi #Rezero per la campanya “Adeu plàstics”

18 de novembre de 2019

El passat dijous, l’Ajuntament de Vilafranca, va recollir de mans de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, el premi #Rezero 2019 en la categoria d’administració per haver tirat endavant la campanya “Adeu plàstics”.
Aquest premi el lliura la Fundació prevenció residus i consum, i l’any passat va anar a parar a l’Ajuntament de Barcelona pel projecte de reducció de gots de plàstics d’un sol ús a les guinguetes de la platja.
La campanya “Adeu plàstics” es va iniciar la primavera del 2019, des dels serveis de Promoció Econòmica, Salut i Consum, Comunicació i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, i amb el suport de l’equip d’educació ambiental de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf. Amb tot, ha comportat una feina molt transversal dins l’Ajuntament i tots els serveis han fet esforços per poder reduir l’ús de plàstics d’un sol ús.
Aquest diumenge, per exemple, en el marc de la Mitja Marató de l’Espirall, ja no es van donar ampolles de plàstic sinó que tots els avituallaments es feien amb gots compostables i reutilitzables.
El premi lliurat dijous coincideix amb l’inici de la segona fase de la campanya, en què s’incidirà en els comerços que venen a granel productes com fruita i verdura, fruits secs i llaminadures i en els mercats ambulants.

 

Accessibilitat