Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Els mercats no sedentaris de Vilafranca incrementen el nombre de parades

03 de juny de 2020

Després de tres setmanes d’haver reiniciat els mercats no sedentaris amb un nombre limitat de parades, aquest dissabte 6 de juny, s’ampliarà el Mercat dels Dissabtes amb totes les parades d’alimentació i el dimarts 9, el de la Pelegrina amb tots els sectors comercials.

El dissabte, per tal d’evitar aglomeracions i assegurar la distància de seguretat, les parades estaran distribuïdes en diferents espais. Tota la fruita i la verdura estarà ubicada a la rambla Sant Francesc, utilitzant també el lateral del davant de l’escola Sant Josep, que quedarà tallat a la circulació i on s’hi ubicaran les parades de fruita i verdura més grans. A la rambla hi continuarà havent les parades de productors així com de planter.

L’aviram i les altres parades alimentàries (fruits secs, rostisseria, xurreries, espècies, fleca, xarcuteria, pesca salada i olives...) estaran en el seva ubicació habitual, lleugerament modificada, és a dir, al lateral de la rambla St. Francesc, la plaça de la Vila i la plaça Sant Joan

El mercat comptarà novament amb les mesures de seguretat pertinents. Les zones de major concentració comercial de la rambla Sant Francesc,  estaran tancades i amb control d’aforament. A tot el mercat, les parades estaran separades entre elles, així com amb un tanca de separació frontal cap a la clientela. Hi haurà hidrogel als accessos i les parades també en tindran a disposició de la clientela. Els espais públics utilitzats per al mercat es netejaran i es desinfectaran posteriorment.

L’horari de venda serà de 8 a 14h.

Pel què fa al Mercat de la Pelegrina, les parades estaran disposades als carrers Baltà de Cela i Salvador Seguí, amb més separació entre elles i en una sola filera per tal de garantir les distàncies de seguretat. Hi assistiran les parades habituals de tots els sectors comercials, amb les mesures de seguretat pertinents.  L’horari de venda serà de 9 a 13.30h.

Als dos mercats caldrà respectar les mesures de distanciament social i protecció individual:

  • És obligatori l’ús de mascareta.
  • La franja horària de 10 a 12h està destinada preferentment a les persones majors de 65 anys.
  • Caldrà posar-se hidrogel abans i després d’accedir al mercat 
  • No està permès l’autoservei. Només els paradistes podran manipular  i servir els productes.
  • Caldrà mantenir en tot moment la distància de seguretat de 2 metres respecte de la resta de persones i també respecte de les parades
  • Cal pagar amb mitjans telemàtics sempre que sigui possible.
  • No s’ha d’assistir al mercat en cas de simptomatologia compatible amb la Covid-19.

Per tal de controlar el compliment de les mesures de seguretat i l’aforament, es compta amb agents cívics i voluntaris de protecció civil.