Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Els Mercats Municipals estan d’aniversari i ho celebren amb activitats obertes a tothom

30 de octubre de 2018

El Mercat Municipal Sant Salvador celebra els seus 35 anys, i el Mercat de la Carn el 10è aniversari de la darrera reforma, a banda dels seus 136 anys d’història, pels quals va rebre recentment de la Generalitat el reconeixement com a establiment centenari. Per tal de celebrar els aniversaris, s’han organitzat un seguit d’actes, adreçats a tots els públics. Aquest migdia el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, i la tècnica de Mercats, Ariadna Corbella, han presentat el conjunt d’actes que ja han començat i que es desenvoluparan fina a finals de novembre. “És un mes d’activitats potent, amb la voluntat de celebrar-ho amb tota la gent de Vilafranca, donar a conèixer els mercats i la seva aposta per aspectes com la qualitat del producte, la proximitat, el tracte individual amb la clientela, l’assessorament i el dinamisme”, ha dit Montfort.
En el bloc d’activitats per a infants, s’ha preparat l’activitat al Mercat Sant Salvador amb el súper heroi Capità Vitamines conjuntament amb l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès, i L’hora del conte en anglès (Storytime), amb un conte sobre els aniversaris. 
Per adults, s’han preparat dos cicles de cuina. Per una part, el cicle Cuina d’aniversari que consta de tres sessions diferents (entrants, segons plats i postres). Cada sessió anirà a càrrec d’un cuiner de la comarca (Gemma Riera, Oriol Llavina i M. Lluïsa Torra, respectivament). En totes les sessions es podran degustar els plats cuinats i es repartiran receptes.
També es durà a terme un cicle de Receptes de tardor amb robot de cuina, a càrrec de  Fina Anglada, amb les mateixes característiques que el d’aniversari. 
Totes les activitats són gratuïtes i sense inscripció prèvia. Únicament cal inscripció al curs de Segons plats, a càrrec d’Oriol Llavina, a: [email protected].
També s’ha organitzat un concurs de Fotografia de Mercat a Instagram (#mercatsvilafranca), en què es pot participar fins al 18 de novembre, amb fotografies de tot allò que representen els mercats, el producte fresc, de qualitat, les relacions socials, les parades, els edificis, etc. Es poden consultar les bases a comercimercats.vilafranca.cat. Hi haurà tres premis: el 1r és una càmera Polaroid, el 2n i 3r són paneres de productes del mercat valorades en 280 i 200 euros, respectivament.
Finalment, a partir del 15 de novembre, començarà la campanya de fidelització “Estem d’aniversari”, en la que es premiaran els actes de compra a les parades dels dos mercats, amb diferents obsequis. Caldrà omplir una butlleta que es lliurarà amb el segell de cada parada cada vegada que es faci una compra. Quan la butlleta estigui plena es podrà canviar per estris de cuina i de mercat.

Accessibilitat