Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Mercat dels Dissabtes torna a les ubicacions originals

12 de abril de 2022

A partir del dissabte 23 d’abril, el Mercat dels Dissabtes recuperarà les ubicacions anteriors a la pandèmia. L’any 2020, per tal de complir els requisits sanitaris exigits per evitar la propagació de la Covid-19, una part del mercat es va haver de reubicar en altres zones. Així, s’aconseguia una disposició de les parades més esponjada, amb espais perimetrables i que facilitessin el control d’aforament.

El Tinent d’Alcalde de l’àrea de Desenvolupament econòmic i Projecció exterior, Joan Manel Montfort, ha explicat que “les parades que actualment es posen a la rambla Nostra Senyora tornaran a les seves ubicacions originals, majoritàriament conservant el lloc que ja tenien assignat abans de la pandèmia a les places de la Constitució, del Vall del Castell, de l’Oli i de Jaume I”.

Cartell

Hi haurà algunes novetats: 
La plaça de l’Oli es convertirà en una plaça gastronòmica, amb parades de degustació i menjar per emportar. Això es complementarà cada primer dissabte de mes, amb la celebració dels Tastets al Mercat, on les parades del Mercat de la Carn treuen també parada a la plaça amb tapes km0 i a punt per degustar. 
La plaça Jaume I, a banda de rebre les parades que ja hi havia, s’omplirà de noves parades, ampliant tant la concentració com el mix comercial amb nous articles: petits electrodomèstics, moda infantil, moda d’home, accessoris de mòbil, parament de la llar, etc.
La plaça de la Constitució tornarà a tenir dues fileres de parades, amb un primer tram de productors de la terra, i el tram següent, continuant també per la plaça Vall del Castell, amb les parades que ja hi havia anteriorment, de diferents sectors comercials (tèxtil i moda, equipament a la persona, lleure i cultura, etc.).

Durant aquests mesos, ha quedat palès l’atractiu i la diversitat d’articles que ofereixen aquestes parades, que tot i estar en una ubicació diferent a l’habitual, han concentrat un gran flux de visitants, fidelitzant nova clientela. S’hi poden trobar articles diferents com roba de muntanya, jerseis amb motius juvenils actuals, bosses i d’altres complements de tot tipus,  gran varietat en la moda de dona i d’home, de la llar,...

Joan M. Montfort

Parades del lateral de la rambla
Les parades d’alimentació que actualment estan al lateral de la rambla Sant Francesc, i que s’hi van reubicar degut a la pandèmia, s’hi quedaran de manera permanent. Són majoritàriament parades de fruita i verdura, però se’n posarà també alguna de nova d’altres articles alimentaris. Això permetrà preservar unes places de la Vila i de Sant Joan més espaioses, que faciliten la compra  i el passeig. “Aquesta reubicació comportarà tenir un mercat amb més extensió, però també més espaiós, amb molta diversitat d’articles i més de 200 parades”, ha valorat Joan M. Montfort en roda de premsa.

Aquests canvis s’acompanyaran amb diverses accions de dinamització. Per una banda, els Tastets al Mercat, cada primer dissabte de mes. El 23 d’abril comença també el cicle Planta’t al mercat, amb tallers i contes a la plaça de l’Oli. El regidor Montfort indica que aquestes activitats “han de dinamitzar l’espai i facilitar la recuperació de la localització del mercat” i afegia que “a partir del 30 d’abril hi haurà una novetat important, que ja s’anirà informant”.


ODSODS8ODS11ODS12