Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El BOE publica les noves mesures d'obertura de comerços i restaurants

04 de maig de 2020

El Butlletí Oficial de l'Estat, el BOE, ha publicat aquest diumenge 3 de maig el gruix dels canvis en les mesures de confinament que entren en vigor aquesta setmana, les que corresponen a la fase 0 del desconfinament anunciat pel govern de l'Estat espanyol.

Els decrets afecten l'activitat comercial, per a comerços de menys de 400 metres quadrats, al servei de restauració i a la construcció.

Des d'avui dilluns poden obrir botigues i serveis de menys de 400 metres de superfície, amb alguns requisits com donar cita prèvia, atenció a només un client per treballdor o l'aplicació de mesures higièniques.

Pel que fa a restaurants i bars poden obrir per preparar menjar i que els clients el vagin a buscar, també amb cita prèvia per evitar aglomeracions i amb un client a l'interior per cada treballador.

Podeu consultar aquí les preguntes freqüents del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya sobre el que està permès en aquesta nova fase en relació a l'activitat comercial.

Realització d'obres en edificis habitats
Una altra de les ordres publicades diumenge al BOE fa referència a les obres en edificis habitats. A partir del 4 de maig s'hi podrà treballar si l'espai on es fan les obres està buit i amb limitacions de circulació per les zones comunes, prenent les mesures adequades contra el coronavirus.