Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Com rebre fons Next Generation per a projectes d’economia circular aquest estiu

01 de juny de 2022

Per aquest estiu 2022 està prevista l’obertura d’una primera convocatòria transversal i dotada d’un pressupost de 192 M€. Es tracta d’un programa d’ajudes per impulsar projectes d’economia circular en l’àmbit de l’empresa per fomentar la sostenibilitat i la circularitat dels processos productius i per crear un teixit industrial més innovador i competitiu.

“És important que les empreses de qualsevol sector es comencin a preparar. Aquesta convocatòria representa una oportunitat molt gran i factible per desenvolupar aquests projectes empresarials amb mirada sostenible”, indica Xavier Elizondo, Manager de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ.

Quines seran les actuacions que es finançaran?

Els projectes que es poden finançar a través de la línia que obrirà aquest estiu, són els següents:

  1. Reducció del consum de matèries primeres a través de l’ús de subproductes o de materials procedents de residus o remanufacturats.
  2. Comercialització de productes realitzats amb esquemes d’ecodisseny. L’objectiu ha de ser el d’augmentar la vida útil del producte i millorar-lo en termes de reparació i reciclabilitat; evolucionar cap a productes i models de reutilització; substituir els productes d’un sol ús i desenvolupar models de consum basats en serveis.
  3. Millora de la gestió dels residus a través de nous sistemes de tractament que permetin el reciclatge de les matèries primeres.
  4. Digitalització de processos. Desenvolupament d’infraestructures i sistemes per millorar la traçabilitat dels productes o serveis basats en el retorn de residus o en tecnologies 3D, entre d’altres.