Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Campanya Som gent de profit als bars i restaurants de Vilafranca

14 de febrer de 2018

Aquest mes de febrer l'Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf han engegat una campanya contra el malbaratament alimentari, sota el títol “A Vilafranca, som gent de profit”, que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu de conscienciar la població de la gran quantitat de menjar aprofitable que acaba a les escombraries i promoure hàbits de consum més responsables.
Una part important de la campanya es durà a terme a partir del dilluns dia 19 de febrer fins al 31 de març als 75 bars i restaurants de la població que s'han adherit a la proposta, la qual compta amb el suport del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès. 
Durant la campanya, els establiments adherits portaran a terme les accions següents: 
• Disposaran d’un distintiu a la porta d’Establiment adherit.
• Repartiran díptics informatius sobre consells per evitar el malbaratament alimentari.
Oferiran bosses als clients que no s'hagin acabat l'àpat perquè puguin emportar-se el menjar i el beure que hagi quedat al plat o a la taula cap a casa, amb l'objectiu de promoure bones pràctiques de reaprofitament i normalitzar aquest gest tan estalviador.
• Tindran durant els dies de campanya, uns displays sobre les taules, amb informació general sobre el malbaratament alimentari. 
Entre els diversos actes que es duran a terme durant la campanya hi ha exposicions, col•loquis, punts informatius als mercats, tallers per al públic en general i als centres educatius, etc. 
Es pot consultar la llista d’establiment adherits i el programa d’actes de la campanya al web del Servei Municipal de Consum.
 

Accessibilitat