Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Comerciants

El Servei Municipal Comerç de Vilafranca del Penedès ofereix suport tècnic a tots els comerciants en les diferents àrees d'actuació:

  • Informació i assessorament a les Associacions de Comerciants i als comerciants en particular sobre normatives que afecten tant directa com indirectament a l'activitat comercial i la tramitació d’ajuts i subvencions per part de l’administració local, provincial i autonòmica.
     
  • Organització de programes de formació dirigits als comerços per a dotar-los de nous instruments i eines  de millora de la seva gestió empresarial del negoci. El servei fa  una aposta per crear i garantir espais de reflexió, d’informació i de difusió d’aquells aspectes nous en l’àmbit de la gestió i la comunicació comercial que contribueixen al desenvolupament de l’activitat comerç.
  • Suport a les associacions de comerciants en totes aquelles actuacions estrictament de dinamització comercial i també les vinculades al territori: campanyes sectorials de mediambient, política lingüística, promoció econòmica, promoció turística, etc.

  • Atenció al comerciant en la seva relació amb l'administració local.

Vull obrir un comerç^

Per posar en marxa un nou comerç cal complir els requisits legals i obtenir una sèrie de permisos, en funció del tipus d'activitat comercial o de les característiques de l'establiment.

Tant els establiments comercials com les parades dels mercats municipals han de tenir en compte tant la normativa vigent en matèria de comerç com les ordenances i els reglaments municipals que repercuteixen en la seva activitat.

Des del mes de juliol de 2005, l'Ajuntament de Vilafranca participa en un Programa de Seguiment Integral de les Activitats Comercials. Aquest programa té per objectiu promoure el compliment de tota la normativa vigent en matèria de comerç per part de tots els establiments comercials de Vilafranca per millorar la qualitat del servei i garantir la protecció dels drets dels consumidors.

Més informació: